Royal Runs ældste deltager: Jeg skal opleve noget

92-årige Valborg fra Hjørring blev i formiddag skubbet rundt i sin kørestol på den 1,6 kilometer lange Royal Run-rute af sit barnebarn.

Kronprinsen løb sin one-mile rute sammen med løbets yngste deltagere, da han løb turen i Aalborg. Der var dog flere andre og væsentligt ældre løbere, der lidt senere blev sendt afsted på ruten. 

En af dem var 92-årige Valborg. Hun kommer fra Hjørring, og hun havde i dagens anledning taget sit barnebarn Mathilde med til løb. Valborg skal nemlig have en til at skubbe sin kørestol rundt på ruten. Og der var én grund til, at mormor og barnebarn stillede op til løb. 

- Jeg skal opleve noget, fortalte Valborg, da TV2 Nords reporter fangede hende og Mathilde, efter de havde krydset målstregen. 

- Jeg løber rigtig meget, og mormor kan ikke helt forstå det. Det er faktisk mormors første løb. Så jeg tænkte, nu skal hun prøve det. Så i stedet for bare at sidde derhjemme og kigge, så er det med at komme ud og opleve noget, fortalte Mathilde. 

Og de to oplever efterhånden en hel del sammen. 92-årige Valborg var flyttet på plejehjem i Hjørring, men da Mathilde så skulle studere i Hjørring, valgte de to at flytte sammen. 

- Jeg boede egentlig i Frederikshavn, men jeg savnede Hjørring. Jeg har altid boet i Hjørring. Så da mormor kom på plejehjem, så kom vi til at tænke, at det kunne da være smart at flytte sammen, fortæller Mathilde. 

- Det går godt. Hun laver sådan noget godt mad, så det er jo godt. Og hun er god på alle måder. Det er hun altså, fortæller Valborg. 

92-årige Valborgs første motionsløb var derfor en stor succes. Desværre så de ikke Kronprinsen løbe ruten.  

- Næ, vi så ingen prins. Men vi så ham i fjernsynet i går, fortæller Valborg, der også lige skulle vide, hvornår Royal Run bliver genudsendt. Så får hun nemlig en chance mere for at se Kronprins Frederik. 

Hvis der er andre, som også vil gense programmet fra Royal Run, så bliver det genudsendt på TV2 Nord Salto mandag aften klokken 19.40. 


Seneste nyt

fra Nordjylland