Rugholm bliver borgmester-kandidat

Daniel Rugholm bliver Konservative i Hjørrings spidskandidat ved kommunalvalget 2013. Foto: TV2/Nord

Konservative i Hjørring har valgt Daniel Rugholm som deres spidskandidat til kommunalvalget 2013.

Torsdag holdt Konservative i Hjørring opstillingsmøde, og her blev Daniel Rugholm valgt som spidskandidat. Dermed er den 30-årige politiker kørt i stilling til at udfordre den siddende borgmester Arne Boelt (S) ved kommunalvalget 2013.

- Vi har nogle store udfordringre i forhold til at vi bliver færre borgere og i forhold til at vi ikke kan holde på de unge. Det kræver nogle investeringer, og det kræver, at man tør tænke på nye måder og prøve nye ting, og det er helt sikkert noget af det, jeg vil bidrage med, siger Daniel Rugholm om kommunens fremtid, hvis han skulle vinde borgmesterposten.

Den unge konservative kandidat kan være en stærk udfordrer til Arne Boelt, som sidder på et spinkelt mandat.

- Jeg tror ikke, sådan noget har noget med køn eller alder eller andre ting at gøre. Jeg tror, folk vil lytte til vores budskaber, og der tror jeg, at jeg har nogle budskaber, der i den grad matcher Arnes. Jeg tror også, der er opbakning til, at der skal ske noget nyt, og jeg tror, der er nogen, der vil se en styrke i at få en yngre kandidat. Efter at Susanne Sander har valgt at trææke sig fra Venstre, så tror jeg også, der er mange borgerlige, der venter på, at der kommer en stærk borgerlig borgmesterkandidat. Det er også derfor jeg af mit eget bagland og af flere erhvervsfolk har fået et venligt skub og har fået at vide at "nu er det altså nu, vi har brug for sådan en som dig", siger Daniel Rugholm.

Daniel Rugholm blev valgt ind i byrådet i Hjørring i 2009, og han sad i folketinget fra 2010-2011. Og borgmesterkandidaturet betyder altså, at folketingsdrømmene er sat på standby.

- Jeg er jo ung, så der kan nås mange ting. Men det er klart, at det her betyder, at nu satser jeg på det her. Jeg vil gerne det her. Jeg elsker kommunalpolitik, og hvert eneste møde, jeg har været til i den tid, jeg har været engageret i kommunalpolitik, har jeg set frem til at deltage i, også selv om det nogle gange har været hårde møder og svære beslutninger, der skulle træffes. Så nu giver jeg den en skalle med det her, og jeg tror også på, at det kan lykkes. Så må vi se, om der bliver folketing en gang på sigt, men det bliver ikke lige i den nærmeste fremtid, siger Daniel Rugholm.

Flere nyheder fra TV2 Nord