Ruth er Danmarks største og koster en kvart milliard

Ruth er en velvoksen dame, som skal fange fisk for millioner af kroner hver uge. I dag blev hun døbt i Skagen.

De romantiske forestillinger om et hårdt liv til søs som fisker bliver alvorligt udfordret, når man kommer ombord på HG264 'Ruth'. Man tager naturligvis skoene af, når man træder indenfor på Danmarks største, nyeste og mest moderne fiskefartøj. 

Der er varme i gulvet overalt. På væggene hænger fladskærme - selv på toiletterne - og den otte mand store besætning bliver forkælet, når de er ombord seks uger af gangen. 

HG264 Ruth er ganske enkelt en mastodont blandt fiskefartøjer.  Næsten 90 meter lang og til en pris på henved en svimlende kvart milliard.  Men så er det altså også et fantastisk skib. 

Broen, hvor skibet sejles fra, er på hele 156 kvadratmeter, naturligvis med fjernbetjent fjernsyn der kører op fra gulvet, der er 50 fladskærme og læderstue.  Hver mand i besætningen har sin egen kahyt, og der er fælles stue med pejs og gigant-tv.  

Køkkenet kunne være fra Noma og så er der forresten også motionsrum, solarium og dampkabine. 

Skibet er et af de mest energioptimerede af sin art, de enorme spil er for eksempel elektriske, og elværket ombord kan levere strøm nok til en mindre dansk landsby.

Fangsten opbevares i tretten store tanke, hvor underafkølet saltvand holder fiskene friske til de losses og samlet set, har både den tekniske og fysiske opbygning af skibet haft stor betydning for industrien i Nordjylland. 

Kom med ombord. Du kan se indslaget i vores udsendelse klokken 19.30. 


Seneste nyt

fra Nordjylland