Rydning af sommerhuse: - Ikke en hetz, lover teknisk udvalg

Lønstrups sommerhusejere skal ikke føle sig forfulgt. Rømningen sker udelukkende på baggrund af sikkerhed, garanterer formand Søren Smalbro (V).

Tre sommerhusejere i Lønstrup skal rømme deres boliger, fordi husene er i fare for at styrte i havet. Det besluttede Hjørring Kommune i forrige uge.

Beslutningen faldt langt fra i god jord hos to af de tre sommerhusejerne, som nu har bedt deres advokater anke afgørelsen.

Ejerne føler, kommunen driver hetz mod dem. Men det kunne ikke være længere fra sandheden, fastlår formanden for teknisk udvalg, Søren Smalbro (V):

- Det har intet som helst på sig. Det er helt normal procedure, når et hus kommer for tæt på klinten, siger formanden og uddyber:

- Vi har lavet et rømningspåbud, fordi vi har vurderet, det er for farligt at være i husene. Så det gør vi af sikkerhedsmæssige hensyn, fordi vi kan se, der er revner i skrænten helt op ad det ene hus, siger Søren Smalbro (V).

 

Formanden for teknisk udvalg er ærgerlig over, at sommerhusejerne tolker rømningen som en hetz:

- Det er jeg selvfølgelig ked af, men lad mig slå fast: Jeg forstår sagtens, at når man har opholdt sig i sådan nogle huse i mange år, så har man store følelser for det, og det er en ulykkelig situation, siger han.

Søren Smalbro (V) påpeger, at rømningspåbuddet kan ophæves, hvis klinten atter bliver stabil.

Jorden er porøs på udsatte steder

Sagen drejer sig om sommerhuse på vejene Bredningen, Hagen og Tangen i Lønstrup. Allerede før jul fik flere af sommerhusejerne beskeden om, at de ikke længere må opholde sig i husene - og at husene måske skal rives ned. 


Kystsikring

220616 Kystsikring i Lønstrup

Borgmester: Er det kun de rige kommuner, der får råd til kystsikring?

210818 Erosionen på kysten i Hjørring Kommune kommer til at fortsætte, siger Teknik og Miljøformand.

play Chok i Hjørring: - Sommerhusejerne bliver sorteper

110118 Skrænten i Lønstrup er revnet flere steder, og ejerne bliver tvunget til at holde sig fra deres sommerhuse.

gallery Kystmilliard skal sikre Danmarks kyster mod havet

19sikringspenge.transfer.jpg

En dyr opgave: Kommuner vil have penge til kystsikring

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland