Rygerne skal væk fra matriklen

Rygerne på Aalborg Handelskole må ikke ryge på skolens matrikel og det har skabt problemer på de nærliggende veje. I Thisted må de ansatte også væk fra grunden.

- Det er nederen, vi føler os sat på gaden og det er ren hetz.

Det er blot nogle af de mange udtalelser, der kommer fra rygerne på Aalborg Handelsskole.

Fra den 15. august blev den nye lov indført om, at unge ikke længere må ryge på udddannelsesinstitutioner. De er derfor nu henvist til fortove og veje.

- Det er bøvlet at administrere, siger direktør Poul Søe fra Aalborg Handelsskole.

Politiet har ligefrem måtte skride ind overfor Handelsskolens afdeling på Langagervej i Aalborg, hvor eleverne er blevet forbudt at stå ude på Herningvej for at ryge, fordi det skabte trafikale problemer.

I Thisted har man valgt fremover at stramme reglerne for offentligt ansatte i kommunen, så de også fremover må væk fra matriklen, når de skal ryge.

En rundspørge, som TV2/Nord har foretaget, viser, at ingen af de nordjyske kommuner overvejer at lave totalt forbud mod rygning i arbejdstiden som man har gjort i Aarhus, men i Rebild og Mariagerfjord Kommuner står man overfor at skulle revidere rygereglerne. Hvad det indebære, vil kommunerne ikke ud med.

- Vi vil ikke lave totalt rygestop på den korte bane. Men vi skal til at revidere reglerne, siger kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune Niels Højgaard til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland