Rygersag endelig for retten

En ryger fra Fyn og hans nordjyske advokat har lagt sag an mod tobaksindustrien, fordi de har puttet stoffer i cigaretterne, som gør rygerne afhængige. Efter mere end 10 års ventetid får de nu endelig lov til at komme i retten med sagen.

For over 10 år siden blev tobaksindustrien pålagt at oplyse, hvad der er af tilsætningsstoffer i cigaretter. Da de gjorde det, gik op for en fynsk ryger, vad der var i de cigaretter, han røg, og så lagde han sag and mod Skandinavisk Tobaksindustri.

- Substansen er jo at rygerne har accepteret, at der er en vis risiko ved at ryge, men de har jo ikke accepteret, at der bliver tilsat stoffer til tobaksprodukterne, som fastholder dem i et misbrug. Dermed fjerner man jo rygernes frie valg til at stoppe, siger advokat Anker Laden Andersen til TV2/NORD.

Hverken den fynske ryger eller Anker Laden Andersen havde forudset, hvad der nu fulgte. Mere end 10 års uendelige diskussioner med tobaksindustriens advokater for i det hele taget at få lov til at føre sagen ved en domstol.

- Man kommer f. eks med indsigelser, som efter vores opfattelse er for indsigelsernes skyld, og på den måde trækker en sag jo ud, siger advokat Anker Laden Andersen til TV2/NORD.

Øster Landsret regner med, at de skal bruge 10 dage til at behandle den omfattende sag.


Seneste nyt

fra Nordjylland