Rytter om trænerfyring: Kuhn er ikke den rette til at afløse Lars Søndergaard

TV2 Nords faste fodboldekspert spår ikke Allan Kuhn nogen chancer for at blive ny cheftræner i AaB. Han må til gengæld gerne blive assistent igen.

Der er ingen tvivl om, at hele Aalborg Stadion ville rejse sig og klappe voldsomt, hvis Allan Kuhn til foråret gik på banen som AaB's nye cheftræner. Det kommer bare ikke til at ske, forudser TV2 Nords fodboldekspert Hans Peter Rytter.

- For det første er han i flere omgange vurderet som ikke cheftræner-egnet, og det tror jeg ikke en fyreseddel i Malmø efter et år, ændrer på. For det andet tror jeg ikke spillertruppen synes, han skal være cheftræner for dem og for det tredje er der spørgsmålet om han selv har lyst. Han kan jo næsten kun skuffe med de her hysteriske forventninger, der er til ham, siger Rytter.

AaB-fans har gennem længere tid talt for Lars Søndergaards afgang og Allan Kuhns tilbagevenden til AaB, og da det torsdag morgen kom frem at første række på den kupon, gik i hus, er det helt naturligt at tale om klubbens tidligere assistenttræner som afløser, men Hans Peter Rytter tror folkets røst er forgæves.

- Jeg tror ikke AaB har nogle på bedding lige nu. Jeg tror de har valgt at rækkefølgen skulle være, at nu fyrer vi træneren og så skal man ud og finde den rette. Hvis man kunne vælge frit fra alle hylder - og det kan man jo ikke - så svømmer nettet jo nærmest over af gamle mesterskabstrænere, der er ledige på markedet, men det tror jeg ikke på.

- Jeg tænker en Morten Wieghorst og i den ideelle verden med Allan Kuhn som assistentræner - jeg anser ham for at være verdens bedste assistenttræner. Det kunne være et emne, men jeg tror Allan Gaarde kan finde på at stille op med en som vi slet slet ikke har tænkt over.

Hans Peter Rytter mener, det var det rigtige tidspunkt at fyre Lars Søndergaard, fordi en kommende træner får god til at forberede foråret og hente nye spillere til klubben. Til gengæld synes han ikke nødvendigvis Lars Søndergaard havde gjort sig fortjent til en fyring.

- Han har ikke haft spillerne til mere. De kunne ligge nummer seks, syv eller otte, og nu er det så ottendepladsen. Hvis du kigger et år tilbage og kigger på det hold han havde der, så spillede de sig i sidste kamp op på andenpladsen og i forhold  til det og de 14 spillere han brugte der, er der kun seks tilbage.

- Det er Würtz, Risgård og Nicolai Larsen. Kasper Pedersen er der, og han kunne dengang læne sig op af Kenneth Emil Petersen. Nu læner han sig op ad Holgersson, og så vælter han. Ledelsen tror ikke på at Søndergaard kan komme videre, så de fyrer ham, men jeg synes ikke, det er hans skyld, siger Rytter der mener at den sportslige ledelse nu har de næste to transfervinduer til at hente spillere til klubben, der kan bringe AaB ind i top-5.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland