S åbner telefonerne efter Thomas Hav-sag: Flere kvinder har følt sig krænket

Socialdemokratiet har fået en række henvendelser fra kvinder, der har følt sig forulempet af Thomas Hav. Derfor tilbyder partiet nu telefonisk rådgivning til kvinderne.

Siden januar, da det kom frem, at regionrådspolitikeren Thomas Hav har skrevet krænkende beskeder til en kvinde i sin politiske omgangskreds, er Socialdemokratiet blevet kontaktet af en række kvinder, der føler, at de også har oplevet grænseoverskridende adfærd fra den nordjyske politikers side.

- Siden januar har der været 5-6 henvendelser fra kvinder, der har oplevet noget upassende og ubehageligt med Thomas Hav, fortæller partisekretær Jan Juul Christensen fra Socialdemokratiet.

quote Vi har konstateret – desværre - at det ikke har været en enlig sag. Der er andre, der føler, at de har oplevet en upassende adfærd

Jan Juul Christensen, partisekretær, Socialdemokratiet

Det får nu den socialdemokratiske partiorganisation til at åbne telefonerne og tilbyde rådgivning til andre, der måtte være i samme båd.

- Vi har konstateret – desværre - at det ikke har været en enlig sag. Der er andre, der føler, at de har oplevet en upassende adfærd. Hvis man har behov for at snakke om det, så lytter vi gerne i forhold til de oplevelser, de måtte have haft, lyder det fra Jan Juul Christensen

Jan Juul Christensen fortæller, at det ikke udelukkende er nordjyske kvinder, de har henvendt sig med oplevelser, hvor de har følt sig forulempet.

- De har ønsket anonymitet. De har henvendt sig, og så har vi taget snakken. Skulle der sidde flere derude, så skal signalet være, at så er man selvfølgelig velkommen til at henvende sig. Det ville vi gøre i enhver sag, ikke kun den specifikke sag. Hvis nogen har oplevet noget upassende enten med ham, eller andre steder, så er vores telefon åben, siger partisekretæren.

Korrespondancen med beskeder fra Thomas Hav til Jasmine Søgaard, der er socialdemokrat fra Aarhus.
Korrespondancen med beskeder fra Thomas Hav til Jasmine Søgaard, der er socialdemokrat fra Aarhus.
Foto: Screenshot fra facebook

quote Vi vil være sikre på, at vores folk rundt omkring udviser en passende adfærd, og er bevidste om den rolle det er at være tillidsvalgt

Jan Juul Christensen, partisekretær, Socialdemokratiet

Han afviser at have hørt om episoder med andre end Thomas Hav.

Ingen af kvinderne har været udsat for fysiske overgreb. Krænkelserne består af upassende sprogbrug, hvor Thomas Hav blandt andet på facebook messenger har kaldt en kvinde for ”tæve” og sendt beskeder med seksuelle toner.

Thomas Hav valgte i dagene efter, at en af kvinderne stod frem på tv, at undskylde for at have sendt de stødende og krænkende beskeder, ligesom Thomas Hav valgte at blive løsgænger i regionsrådet.

- Han har valgt at være forhenværende medlem hos os. Så vi har ikke kontakt til ham længere, siger partisekretæren.

Helt konkret kan man ringe til Socialdemokraternes partikontor i Købenahvn eller direkte til Jan Juul Christensen.

- Vi vil være sikre på, at vores folk rundt omkring udviser en passende adfærd, og er bevidste om den rolle det er at være tillidsvalgt, slutter Jan Juul Christensen.

Thomas Hav har i dag ikke svaret på TV2 Nords henvendelser.


Seneste nyt

fra Nordjylland