S åbner for at udlicitere jyske strækninger

Den socialdemokratiske trafikordfører Rasmus Prehn er åben for at diskutere, om [color=#fe0000]DSB[/color] skal udlicitere nogle jyske strækninger.

Tog mellem Aalborg, Aarhus og Esbjerg skal ikke nødvendigvis tøffe af sted, fordi DSB vil sætte gamle MR-vogne og fejlbefængte IC4-tog ind på strækningerne.

Sådan lyder fra trafikordfører Rasmus Prehn (S), efter meldingerne fra den socialdemokratiske regionsformand i Nordjylland Ulla Astman og regionsformanden i Syddanmark Carl Holst (V).
De opfordrer til, at skinnerne mellem tre af Danmarks største byer sendes i udbud for at undgå forringet togdrift som følge af de både gamle og fejlfyldte DSB-toge.

- Jeg synes ikke altid, at udbud er vejen frem. Men jeg ved, at der findes regionale trafikselskaber med gode ideer til, hvordan man kan løse det, siger Rasmus Prehn og fortsætter:

- I Nordjylland har man for eksempel også selskabet Nordjyske Jernbaner, der har nogle bud på, hvordan man kan gøre det.
Rasmus Prehn er åben for at tage en diskussion om, hvem der skal stå for togdriften på de pågældende strækninger.

- Jeg vil ikke sige ja eller nej til det lige nu. Men jeg vil sige, at vi vil kigge på det fordomsfrit, hvis det kan sikre, at de jyske passagerer får bedre materiel, siger trafikordføreren.

- Men vi har også et samfundsmæssigt ansvar over for DSB's økonomi, og derfor skal vi passe på, at vi ikke trækker tæppet væk under dem, tilføjer han.

Netop af økonomiske hensyn bør man undlade at udbyde togdriften til andre selskaber, mener lektor Per Homann Jespersen fra RUC.
- Det vil tage nogle år at gennemføre udliciteringen, og det vil have kolossale økonomiske konsekvenser for DSB, det vil sige skatteyderne, argumenterer trafikforskeren.

Ifølge Rasmus Prehn vil han inden for den kommende tid drøfte problematikken med Transportminister Henrik Dam Kristensen (S).
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland