S: Staten sælger jord for billigt

 S: Staten sælger jord for billigt

Staten risikerer at gå glip af ti millioner kroner. Det frygter en politiker, fordi staten vil sælge jorden ved Skørping Privathospital uden et offentligt udbud.

Frygter videresalg
De 100 år gamle hospitalsbygninger i Skørping ejes i dag af den aalborgensiske entreprenør A. Enggaard, mens jorden tilhører staten. Som nu vil sælge det 40.000 kvadratmeter store areal for 4,9 millioner kr.

- Man kan godt frygte, at køberen dagen efter at have købt arealet for 4,9 millioner kroner sælger det videre for 15 eller 20 millioner kroner, eller hvad de nu kan få, siger medlem af Folketingets Finansudvalg, Klaus Hækkerup (Soc.dem.).

Minister sælger uden udbud
Miljøminister Connie Hedegaard og Finansminister Thor Pedersen har nemlig godkendt, at salget til Enggard gennemføres, uden andre får mulighed for at byde på det naturskønne område.

- Jeg blev meget overrasket. Det havde jeg bestemt ikke regnet med, siger Klaus Hækkerup.

En ejendomsmægler vurderer overfor TV2/Nord, at arealet kan sælges for over 15 millioner kroner. Og det selv om der gælder en meget restriktiv lokalplan for området.

Samtidig er området fredskov - det vil sige, at staten skal høres, hver gang man ønsker at fælde et træ. Der kan dog gives dispensation - ikke mindst, hvis man i stedet planter skov et andet sted.

- Nu må Miljøministeren redegøre for sagen. Og så må vi vurdere, om salget skal i udbud eller der skal forhandles med køberen igen, mener Klaus Hækkerup.

Boliger udlejes i strid med lokalplan
Der er i forvejen enkelte boliger på området. Boliger, der i strid med lokalplanen udlejes til folk, der intet har med hospitalet at gøre. Flere beboere siger til TV2/Nord, at de helst ser, at staten beholder arealet. De har nemlig tidligere været i slagsmål med Enggaard-koncernen om vedligeholdelse og huslejens størrelse.

Sagen diskuteres i Folketingets finansudvalg i morgen. Entreprenørfirmaet A. Enggard har ikke ønsket at kommentere salget.


Seneste nyt

fra Nordjylland