S: Vi vil sikre togtrafikken i Nordjylland

Socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke giver nu nordjyderne en garanti for, at et nyt flertal på Christiansborg vil sikre, at der fremover er midler til intercitytog i Nordjylland.

Det er komplet uacceptabelt, at Venstres transportminister Hans Christian Schmidt har besluttet at fjerne de sidste intercitytog i Nordjylland og erstatte dem af bedagede MR-tog fra 70erne, sådan lyder udmeldingen fra Socialdemokratiet.

- Det er direkte transportministerens ansvar, at DSB nu planlægger at give dårligere togservice, for det er regeringen, der har sparet 300 millioner kroner på netop DSB ved sidste finanslov. Nu ser vi resultatet af nedskæringerne på den kollektive trafik, og det kommer til at gøre ondt på Nordjylland, siger Magnus Heunicke, der bebuder en storstilet genopretning af DSB.

Heunicke erklærer sig der ud over parat til at skaffe midler til en udvidelse af den nye lyn-rute mellem København og Aarhus, så den også kører til Aalborg. Endelig understreger Heunicke, at ideen om togforbindelse til Aalborg Lufthavn stadig er højt på den socialdemokratiske ønskeseddel.

- Socialdemokraterne ønsker en politik for hele landet, ikke kun venstre-baglandet, siger Magnus Heunicke, der slår fast, at det skal være slut med at behandle nordjyderne ringere end resten af landet, hvis Socialdemokratiet lykkes med at vinde regeringsmagten.

Trafikordfører Heunicke lægger ikke skjul på, at han er blevet ansporet til denne garanti og ideen om lyn-forbindelse af nordjydernes  trafikpolitiske talerør, socialdemokraten Rasmus Prehn.

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, bakker også op om Socialdemokraternes udmelding om, at nordjyderne ikke skal køre i forældede tog.


Seneste nyt

fra Nordjylland