Så er det officielt: Lukket plejehjem bliver til asylcenter

Det lukkede plejecenter i Vester Hjermitslev skal det næste halvandet år bruges som et asylcenter.

På et byrådsmøde torsdag aften blev det af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune besluttet, at det lukkede plejecenter i Vester Hjermitslev det næste halvandet år skal bruges som asylcenter.

Beslutningen kommer efter flere måneders diskussioner om, hvad man skulle gøre af det lukkede plejecenter. Et asylcenter har i længere tid været på tale, efter syriske flygtninge boede på Vester Hjertmitslev skole i sommer.

Og i går blev asylcenteret så en realitet. Over det næste halvandet år vil der kunne bo omkring 80 asylansøgere på det lukkede plejecenter. I mellemtiden vil kommunen undersøge alternativer for, hvad man kan bruge bygningerne til efter perioden på halvandet år.

- Efter ønske fra borgerne bliver det primært familier, der kommer til at bo på asylcenteret, siger Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune, til TV2/Nord.

Dansk Folkeparti var det eneste parti i kommunalbestyrelsen, der ikke stemte for det midlertidige asylcenter. De ønskede i stedet, at en lokal folkeafstemning skulle afgøre, om hvad der skulle ske med det lukkede plejecenter.

Mogens Gade siger til TV2/Nord, at man forventer, at asylcenteret åbnes hurtigst muligt.


Seneste nyt

fra Nordjylland