Så er det slut for i år

Aalborgtårn med problemer lukker

Aalborgtårnet har de seneste 14 dage været lukket, fordi elevatoren er i stykker.

Det var håbet, at tårnet kunne genåbne i dag efter endt reparation. Men det sker altså ikke. Og når man ringer til Aalborg Tårnets forpagter, Jytte Christensen, får man denne besked:

- Elevatoren er fortsat ude af drift, hvorfor det ikke er muligt at komme i tårnet. Og på grund af manglende vilje fra de ansvarliges side til at bekoste reparationen af elevatoren, må vi med beklagelse meddele, at sæsonen 2007 er slut. Det fortæller DR Nordjylland.

Mangler reservedele

Aalborg Tårnet ejes af Det Broderlige Skydelaug, men fordi der er tale om et vartegn for byen, så har kommunen indvilliget i at betale for eventuelle renoveringer og driften af elevatoren.

Det er altså Aalborg Kommune, der skal sørge for at elevatoren repareres og det er vi i gang med, oplyser ingeniør Mette Schmidt fra Park og Natur.

- Problemet er, at elevatoren i Aalborg Tårnet er den eneste af sin slags i Danmark. Og reservedelene til den har vi ikke selv på lager. De er blevet eftersøgt først i Danmark og nu i hele Europa, men hidtil uden held.


Seneste nyt

fra Nordjylland