Så er IC4 på skinner - på prøve

De nye tog kører til Aalborg og Lindholm

DSB's første IC4-tog er fredag blevet præsenteres på en prøvetur mellem Århus og Hobro.

Fra mandag indsættes det længe ventede IC4-tog i overvåget prøvedrift mellem Århus, Aalborg og Lindholm. Overvåget prøvedrift betyder, at der er på nogle ture er passagerer med, mens der på andre ture ingen passagerer er.

IC4-toget kører i overvåget prøvedrift resten af sommeren, så der vil være rig lejlighed til at tage en prøvetur.

- Vi beklager, at det har taget så lang tid at få leveret det første IC4-tog. Det er klart utilfredsstillende for vores kunder og medarbejdere, men nu ser vi fremad og glæder os over, at vi fra på mandag skal køre overvåget prøvedrift med passagerer, siger administrerende direktør Søren Eriksen.

Overvåget prøvedrift er endvidere ensbetydende med, at der ingen fast køreplan er for IC4-toget.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at der kun er tale om prøvedrift. IC4-toget er langtfra kureret for børnesygdomme, og i den første tid forventer vi at have teknikere med om bord, siger Søren Eriksen og tilføjer, at strækningen mellem Århus, Aalborg og Lindholm er valgt, fordi den er knap så trafikeret, og fordi togene hele tiden befinder sig inden for en overskuelig afstand af DSB's og Ansaldobredas værksteder i Århus.

Der er hverken mulighed for at reservere en siddeplads eller benytte DSB 1' - faciliteterne, så længe toget kører i overvåget prøvedrift


Seneste nyt

fra Nordjylland