Så falder 25-øren

Sidste dag med 25-øren. Fra 1. oktober kan der ikke længere betales med den lille mønt. Mange forærer deres mønter til Scleroseforeningen.

Snart er det slut med at fumle efter 25 ører i bunden af pungen. Fra onsdag kan der ikke længere betales med den lille lette bronzemønt.

Der er cirka 500 millioner 25-ører i omløb - svarende til en værdi af 125 millioner kroner. Af dem regner Nationalbanken med, at 40 procent kommer retur. Det kan ske indtil 1. oktober 2011, hvor mønterne indløses i banker og sparekasser.

En stor del er dog allerede kommet Scleroseforeningen til gavn. Ikke færre end 25.000 indsamlingsbøsser har foreningen stillet op over hele landet, og da halvdelen af bøsserne blev hentet retur i sommer, talte indholdet tre millioner kroner. De kommende to uger skal indholdet af de resterende bøsser gøres op, og så regner foreningen med at nå yderligere tre millioner. Ifølge pressemedarbejder Irene Øster-Jørgensen går alle pengene til forskning.

Afskaffelsen betyder, at der fra onsdag bliver afrundet op eller ned til nærmeste 50 øre. Beløb der ender på 1-24 bliver rundet ned til nul kroner, 25-74 øre rundes af til 50 øre og 75-00 bliver rundet op til en krone.
/ritzau/

Flere nyheder fra TV2 Nord