Fik du set julelysene blive tændt på Salling?

Klokken 17 fredag eftermiddag trykkede Karen Salling på den store knap og tændte for årets funklende julelys på Salling.

Det er jo lige ved og næsten, at det er jul - i hvert fald i butiksbranchen - og da novembermørket faldt over Nordjylland fredag eftermiddag, blev Aalborg centrums ubetinget største samling julelys tændt.

Klokken 17 blændede Salling ved Nytorv nemlig op for de 200.000 julelys, der udgør dette års udsmykning af varehuset. I alt blev der tændt 500.000 lys på Salling i Aalborg og Aarhus fredag, og de bliver ikke taget ned igen før den 2. januar.

Det fortæller varehuschef i Aalborg, Anja Kibsgaard.

- Vores julelys betyder rigtig meget for stemningen i byen, synes jeg. De er jo formet, så vores varehus bliver forvandlet til et stort julegavehus, og lyset er blødt og hyggeligt. Det samler også flere tusinde mennesker, når vi tænder det, siger Anja Kibsgaard. 

Lysene er leveret af Sirius, som også leverer julelys til Hotel D'Angleterre i København. Og de er ikke bare sådan lige at sætte op, afslører Anja Kibsgaard.

Det tager nemlig tre mand to uger at få de 200.000 pærer til at sidde helt rigtigt. Til gengæld koster det kun 12 kroner i timen at have dem tændt, fordi der er tale om energisparende LED-pærer. Normalt bliver lysene tændt den sidste fredag i oktober, men i år har man trukket det en uge.

- Vi har valgt at vente til den første fredag i november i stedet for, simpelthen fordi det godt må være lidt mørkere, før lysene bliver tændt. Så kan man rigtig nyde dem, siger Anja Kibsgaard fra Salling i Aalborg.

Til julelystændingen klokken 17 var der være koncert med Ida Corr, og et kor sang nogle smukke julesange, så stemningen var helt på plads.

Sådan har det tidligere set ud, da julelysene blev tændt på Salling.

Julelysene blev tændt på Salling. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland