Så er det officielt: Bassogog solgt til kinesisk klub

AaB meddeler søndag, at de har solgt Christian Bassogog til kinesiske Henan Jianye for et rekordstort beløb.

Rekordtransfer. Sådan betegner AaB salget af angriberen Christian Bassogog, som netop er gået igennem søndag eftermiddag. Men det præcise beløb, klubben har inkasseret for salget, kendes endnu ikke.

Bassogog kom til AaB i august 2015, og siden han for små to uger siden vendte hjem fra triumftoget ved Africa Cup of Nations, hvor Cameroun vandt, og Bassogog blev kåret som turneringens bedste spiller, har flere udenlandske klubber henvendt sig. 

I sidste ende løb kinesiske Henan Jianye med guldfuglen.

- Forløbet med Christian Bassogog er både for ”Basso” og for AaB en fantastisk historie, siden han kom til prøvetræning hos os for kun halvandet år siden, siger sportsdirektør i AaB, Allan Gaarde.

- Hverken Lars Søndergaard (AaB’s tidligere cheftræner, red.) eller jeg var i tvivl om, at Christian Bassogog med sine driblefærdigheder, sin fart og sin fysik havde nogle unikke spidskompetencer, men ingen havde selvfølgelig forestillet sig udviklingen gå så hurtigt, understreger Allan Gaarde.

- Oveni sine færdigheder på banen er Christian en glad, vellidt og velovervejet dreng, og vi ønsker ham et stort tillykke med kontrakten i Kina og al mulig held og lykke fremover, tilføjer han. 

Salget vender et budgetteret underskud på 10 millioner kroner for 2017 til et overskud på 15 millioner kroner før skat for AaB, skriver klubben i en pressemeddelelse. I det regnestykke er indregnet nye spillerinvesteringer i det kommende transfervindue til sommer.

Christian Bassogog, der opnåede 32 officielle kampe og fire scoringer for AaB, tager med både glæde og vemod afsked med Aalborg:

- Siden den første dag har jeg fået en fantastisk behandling af alle mennesker både i og uden for klubben, og jeg har virkelig følt mig velkommen i AaB og Aalborg. Nu har jeg fået et tilbud, som jeg ikke kan sige nej til, og jeg ser frem til nye og spændende oplevelser i Kina, siger Christian Bassogog. 

- Jeg vil gerne takke mine holdkammerater, trænerne og de søde mennesker i administrationen for vores tid sammen. En særlig tak skal dog lyde til supporterne og ikke mindst min plejefamilie, som betyder enormt for mig, og samlet set ønsker jeg dem alt det bedste, tilføjer angriberen.  

 

AaB betaler udover agenthonorar ifølge aftale også en procentdel af transfersummen fra Henan Jianye FC til Christian Bassogogs tidligere klubber.


Seneste nyt

fra Nordjylland