Bor du langt fra studiet? Så er din risiko for at droppe ud langt højere

Studerende i Aalborg med mere end 12 kilometer mellem deres hjem og uddannelsessted springer i højere grad fra deres uddannelse, end de studerende der bor tættere på.

En kort afstand til studiet øger chancen for, at du gør din uddannelse færdig. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

42 procent af de studerende på en videregående uddannelse i Aalborg, der dropper ud af deres studier, har i gennemsnit mere end 12 kilometer mellem deres hjem og studie.

Blandt de studerende, der bliver med næsen i bøgerne, har kun 15 procent i gennemsnit så lang afstand til studiet.

De studerende finder sig da også hurtigt en bolig tættere på studiet. 

I begyndelsen af deres studier har studerende i Aalborg i gennemsnit 20 kilometer at køre hjemmefra og ud til deres studie.

Men efter blot et år har flere fundet en bolig tættere på studiet, så afstanden er skåret ned til i gennemsnit 12 kilometer.

- Når afstanden mellem hjem og uddannelse over tid bliver mindre, er det fordi, det er vigtigt for de studerende. Ellers ville de ikke bruge tid og energi på at jagte en ny bolig i nærheden af studiet. Tallene giver et billede af, at lang vej mellem bolig og studie er en af flere årsager til, at nogle unge dropper eller opgiver deres uddannelse. For de studerende i Aalborg, der i løbet af året er stoppet på studiet, er den gennemsnitlige afstand mellem hjem og studie oppe på 36,6 kilometer et år efter studiestart, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Jacob Hangaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland