Million-udvidelse af Skagen Havn: Så er entreprenøren fundet til tredje etape

Per Aarsleff A/S bliver entreprenør på tredje etape 3 af udvidelsen af Skagen Havn. Udvidelsen er den største i havnens historie og koster 500 millioner kroner.

Om få uger bliver første spadestik taget til Skagen Havns udvidelse, der er den hidtil største i Skagen, og som forventes at beløbe sig til 500 millioner kroner.

Derfor var der også stor glæde, da det forleden lykkedes at finde den entreprenør, der skal stå for tredje etape af udvidelsen. Det bliver Per Aarsleff A/S, der er fundet blandt fire ansøgere i et EU-udbud.

Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Per Aarsleff A/S er valgt efter et grundigt gennemsyn af de indkomne udbud. Aarsleff leverede bedst på parametrene om pris, tekniske løsninger og udførelse samt tidsplan og organisation. Vi kender Aarsleff godt, og de kender havnen, da de også har forestået etape 1 og etape 2. Så vi ser frem til samarbejdet og igangsættelsen af den største udvidelse i havnens historie, siger Niels Arnold Lund, der bestyrelsesformand for Skagen Havn til Kanal Frederikshavn.

Ny kaj bliver 1 kilometer lang

Per Aarsleff A/S samarbejder om opgaven med Rohde Nielsen A/S, Sweco A/S og VG Entreprenør A/S. COWI er Skagen Havns byggerådgiver på projektet. 

Havneudvidelsen bliver som nævnt Skagens største til dato. Per Aarsleff A/S udvider en af de nye kajer med 77 ekstra meter, så der ialt bliver mere end 1 kilometer ny kaj, 190.000 kvadratmeter baglandsareal og vanddybder på op til 13 meter. 

Første spadestik til havneudvidelsen vil blive taget fredag 28. juni, hvor alle interesserede er inviteret.

Forbedringer på Skagen Havn - 3. etape

• 190.000 m2 nyt landareal – heraf 155.000 m2 til udlejning. 
• 1.050 meter ny kaj.
• Vanddybde 10-13 meter ved kaj.
• Større vanddybde i indsejlingen (vanddybde øges fra 12 til 16 meter).
• Større vanddybde ved krydstogtskajen (vanddybden øges fra 11 til 12,5 meter).
• Væsentligt forbedret besejlingsforhold til Østhavnen (bredere indsejling).


Seneste nyt

fra Nordjylland