Så er rotterne væk: Nibe Havnebad er åbnet igen

Foto: Jesper Bo Winther

Der har ikke været rotteaktivitet i Nibe Havnebad i fem dage, og derfor kan man igen bade i havnebadet.

Det har været en ualmindeligt lun sommer, og de høje temperaturer gør det ekstra fristende med en kold dukkert.

Det lader dog til, at det ikke kun er de tobenede, der fristes af et dyp. I både Aalborg og Nibe Havnebad er der i løbet af sommeren blevet konstateret rotter, og det har betydet, at kommunen har lukket badene midlertidigt.

Nu kan badegæsterne så igen hoppe i vandet i Nibe. Aalborg Kommune har nemlig ikke set tegn på rotter i fem dage.

Læs også Så er den gal igen: Nibe Fjordbad lukket på grund af rotter

- Jeg har netop været i Nibe og fjerne afspærringen og hængelåsene til omklædningskabinerne. Det er skønt at åbne op igen. Sommeren er ikke forbi endnu, så man kan stadig nyde vandet, siger Kaj Bjerregaard Jensen, der er bademester ved Park & Natur ved Aalborg Kommune.

Han minder om, at der ikke længere er livreddere ved Nibe Havnebad. Man er dog stadig velkommen til at bruge anlægget. 

I alt nåede Nibe Havnebad at været lukket i 13 dage, og der blev fanget 4-5 rotter.

Rotter huserer fortsat i Aalborg Havnebad

Det populære Aalborg Havnebad lukkede13. juli på grund af de lodne badegæster, og her er udsigterne til en kølig dukkert ikke lige så lyse som i Nibe.

Læs også Colibakterier lukker bassinerne i Vestre Fjordpark

- Der er intet nyt. Der er blevet taget 19 rotter dernede, og så har der været fodspor efter flere. Sidste mulighed for at have livreddere ved Aalborg Havnebad er på søndag, så badesæsonen er nok ovre i Aalborg Havnebad, siger Kaj Bjerregaard Jensen.

Han henviser til, at badegæsterne i stedet kan tage i Vestre Fjordpark, som formentlig snart åbner igen, efter at have været lukket siden 17. august på grund af et forhøjet antal colibakterier.

- Vi håber, at Vestre Fjordpark snart kan åbne igen, og her vil der være livreddere til og med næste søndag, siger bademesteren.

Rotteproblemerne skyldes formentlig det varme vejr, hvor muslinger og fisk i fjorden har vokset sig ekstra store og appetitlige for rotterne.

Flere nyheder fra TV2 Nord