Så gik starten: Post Nord Danmark Rundt skudt i gang i Aalborg

00:42

119 cykelryttere fra hele verden er onsdag klokken 11.50 stævnet ud fra Aalborg på den første etape af Post Nord Danmark Rundt.

Præcis klokken 11.50 onsdag gik starten til 1. etape af dette års Post Nord Danmark Rundt fra Gammel Torv i Aalborg. 

Læs også Post Nord Danmark Rundt starter i Nordjylland: Se etapen her

I alt 119 ryttere fra 20 forskellige hold skal de kommende timer slide sig rundt på de nordjyske veje og runde Brønderslev, Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Nibe og Veggerby, inden den 218,4 kilometer lange etape slutter igen i centrum af Aalborg.

Allerforrest til start var det dog ikke de store, internationale cykelprofiler, der dominerede billedet. Derimod var det ungdomsryttere fra Aalborg Cykle Ring, der skulle cykle med det første stykke til Vestbjerg.

Der bliver rig mulighed for at følge løbet ude i landskabet - og ifølge en af TV2 Nords fotografer sidder de første spændte tilskuere allerede klar langs ruten. Løbsarrangøren forventer, at en vinder af etapen bliver fundet cirka klokken 17 onsdsdag eftermiddag. 

Ungdomsryttere fra Aalborg Cykle Ring førte an i første etape af Post Nord Danmark Rundt. Foto: Mette Kristensen

 

Tilskuerne er klar ude på ruten. Foto: Ivan Hansen

Både start og afslutning på første etape af Post Nord Danmark Rundt kan give lidt trafikale udfordringer i Aalborg, når de mange cykelryttere skal igennem byen. Flere veje spærres nemlig for at give plads.

Onsdag eftermiddag drejer det sig blandt andet om Kong Chr. Allé, Kastetvej, Skydebanevej og Hasserisvej, som vil være lukket for al kørende trafik fra klokken 16 til klokken 18.

Du kan se her, hvordan nordjyderne har gjort klar til dagens etape.

02:41

Første etape af PostNord Danamrk Rundt blev i kørt i Nordjylland med start og mål i Aalborg, og med masser af tilskuere langs de nordjsyke veje.

Luk video

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord