Så kom solen: Nibe Festival lader op til sidste fest i år

De standhaftige festivalgæster i Skalskoven bliver lørdag belønnet for deres udholdenhed med strålende solskin over den sidste dag med musik og kærlighed.

Morgenmaden er en skøn blanding af dåsetun, snasket ost til tortillachips, bønner på dåse og diverse halvtomme chipsposer. Græsset agerer bord, og pigerne sidder stadig næsten halvsovende og nyder solen sidst på formiddagen denne lørdag og dermed sidste dag i Skalskoven.

For ja, solen er endelig kommet til Nordjylland. Efter tre dage med grå skyer og en enkelt morgen og formiddag med silende regn har belønningen banet sig vej gennem lavtrykket. Ifølge DMI, yr.no og TV2 Vejret vil den også bage resten af dagen. 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

- Det er virkelig dejligt, solen endelig er kommet. Vi var egentlig 16 mennesker i vores lejr til at starte med, men nu er vi vist kun syv tilbage. Der var rigtig mange, der tog hjem torsdag på grund af regnen, fortæller Anna Jelle fra Hobro.

Hun og veninderne Trine Mohn og Elea Nor Berke var taget på Nibe Festival med gode venner fra deres klasse på Hobro Gymnasium, men hvor de andre gav op, holdt pigerne altså ud.

quote Der er ikke noget, der kurerer tømmermænd som en reparationsbajer. Så det er bare med at komme i gang med noget ølbowling.

Trine Mohn, festivalgæst

- Man skal bare huske, at selv om vejret er noget lort, kan det godt blive hyggeligt. Så længe man har en øl i den ene hånd og en dåse tun i den anden, skal det hele nok gå, siger Trine Mohn.

Og så mener pigerne, at hemmeligheden til at overleve knap så festivalvenligt vejr er at huske en presenning til teltet og en masse dåsemad. Så denne sidste dag er den største mission at få spist de sidste rester af den store madpakke - og at få den sidste fest banket i gang, når man er træt, og stemmen er røget.

- Men stemningen er i top. Der er ikke noget, der kurerer tømmermænd som en reparationsbajer. Så det er bare med at komme i gang med noget ølbowling og at huske at give slip til koncerterne og bare danse, siger Anna Jelle.

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

Netop øllene har veninderne Helene Hastrup Jensen og Line Østergaard Jepsen fra Hjørring kastet sig over. Ved scenen Chill & Champ i campområdet er det endelig blevet aktuelt at tage beerpong-bordet i brug. Så her dyster de mod Charles Ndwija og Kim Mwele, mens Roben og Knud synger om logisk sans på scenen bag dem. 

- Vi blev ikke skræmt af regnen, nej, og vi tror, at hemmeligheden til at holde skruen i vandet en hel festival er at lade være med at gå på dødsdruk hver dag. Man skal bare nyde musikken, og så at solen også skinner nu. Det er en god afslutning, siger Helene Hastrup Jensen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland