Så skal der spilles - får Skagen sin første Michelin-stjerne?

Med odds 3,50 ligger Ruths Hotel i Skagen ganske lunt i svinget til at få sin første Michelin-stjerne - måske.

Den 22. februar er de danske restauratører færdige med at bide fingre igen for denne gang - så bliver en pulje Michelin-stjerner uddelt. Og det store spørgsmål er nu, om Ruths Hotel i Skagen endelig får lidt anerkendelse fra den berømte spiseguide i form af sin første stjerne.

Det har Danske Spil nu sat lidt odds på hotellets muligheder, og de er både til den gode og den dårlige side.

Oddset lyder nemlig på 3,50. Og det er jo ikke så tossede odds - i sportsverdenen ville man ikke tøve ret længe med at sætte sine penge på en sejr med de odds.

Men på Danske Spils hjemmeside er de odds langt fra de bedste på listen over restauranter, der kunne gå hen og få mindst en stjerne i år.

Eksempelvis tror Danske Spil mere på, at steder som Falsled Kro på Fyn, Alchemist i København og Ti Trin Ned i Fredericia har større chancer for at få deres første stjerne, end at Ruths Hotel får sin. Til gengæld ligger restauranterne Tree Top i Vejle, Koch i Aarhus og Pasfall i Odense endnu mindre lunt i svinget.

-Det er vanskeligt at spå om Michelin-stjernerne, fordi de er omgærdet af rigtig meget hemmelighedskræmmeri. Vi har dog forsøgt at spore os ind på nogle af de mest vedholdende rygter og sat odds efter dem, og vi giver eksempelvis odds 1,25 på at Falsled Kro på Fyn får en stjerne i år, siger Jan Trier, der er oddssætter hos Danske Spil.

Danmark henter år for år stadig flere stjerner, så det sidste år blev til 26 stjerne fordelt på 22 Michelin-restauranter. Men først sidste år blev stjernerne drysset ud over flere steder end København. Og den tendens vil fortsætte i år, mener Jan Trier fra Danske Spil.

- Derfor har vi også sat odds på en række nye restauranter rundt om i landet. For eksempel Ruths Hotel i Skagen eller Ti Trin Ned i Fredericia, forklarer Jan Trier.

Hos Danske Spil kan man også sætte penge på, om man tror, Geranium får lov til at beholde sine tre stjerner, og om Kadeau og Søllerød Kro sniger sig op på deres anden stjerne. 

Spændingen udløses den 22. februar, når Michelin udgiver sin nye guide til de nordiske restauranter.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland