Elever laver udsmykning til festival: Sådan ser deres drømmeverden ud

Når Hjørring Kommune fra den 31. marts er vært for Aprilfestivalen for scenekunst for børn og unge bliver en del af udsmykningen i gågadens butikker i Hjørring skoleelevers bud på en drømmeverden.

Rundt omkring på syv forskellige folkeskoler i Hjørring Kommune er eleverne i indskolingen i øjeblikket i gang med at tegne og male deres bud på en drømmeverden. Eleverne laver i alt 80 kasser med deres billede af en drømmeverden.

De mange kasser udstilles i gågaden i Hjørring under den store Aprilfestival, som for første gang har Hjørring som vært. Eleverne i 2. klasse på Vrå Skole er nogle af dem, som laver bidrag til udsmykningen.

- Vi laver en rumverden. Det her træ er levende og hopper rundt i verden, forklarer Dorian Kajtazi fra 2. klasse, mens han og to kammerater er i gang med at tegne deres drømmebillede.

Ved et andet bord i klassen sidder tre piger. Her er drømmebilledet et helt andet.

- Vi tegner et sliktivoli, siger Laura Andreasen.

VIDEO: Elever tegner deres drømmeverden.

Aprilfestivalen afvikles for 49. gang, og det er første gang, at Hjørring Kommune er vært. Under festivalen opføres der op mod 800 teaterforestillinger rundt om i kommunen.

Op til festivalen arbejder børn i børnehaver og skoler med fantasi som tema. De laver alle bidrag til udsmykningen i forbindelse med festivalen, som holdes fra den 31. marts til den 7. april. 

Herunder kan du se et udpluk af elevernes drømmeverden.

 
 
Foto: Jesper Christensen
 
 
Foto: Jesper Christensen
 
 
Foto: Jesper Christensen
 
 
Foto: Jesper Christensen

Seneste nyt

fra Nordjylland