Sådan blev de gyldne bank-dokumenter stjålet

En efterladt computertaske med et vigtigt mødereferat endte med at være skyld i den pludselige offentliggørelse af stor nordjysk bankfusion.

Det var et bilindbrud uden for et hotel ved Fredericia natten til torsdag, der fik Nordjyske Bank og Nørresundby Bank til at offentliggøre fusionen mellem de to lokalbanker.

Bilindbruddet fandt sted på en parkeringsplads ved Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia.

Her overnattede to medarbejdere fra henholdvis både Nordjyske Bank og Nørresundby Bank. De havde forinden været til møde med Bankdata omkring fusionen mellem de to banker.

Klokken 23.00 onsdag aften parkede de to medarbejdere bilen på parkeringspladsen foran hotellet. Her efterlod medarbejderen fra Nordjyske Bank sin sorte computertaske i bilen. Da de kom ned til bilen om morgenen, var bilen bagrude blevet smadret, og tasken var væk.

I tasken lå der et fire siders referat fra et møde den 2. oktober vedrørende fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank. På mødet blev der diskuteret hovedvilkårene for den netop offentliggjorte fusion mellem de to banker.

På grund af tyveriet blev bankerne nødt til at offentliggøre fusionen natten til fredag - selvom det egentlig først skulle have været om 14 dage. Den pludselige offentliggørelse betød også, at repræsentantskabet i bankerne ikke nåede at få meldingen om fusionen, inden pressemeddelelsen blev sendt ud.

Biltyveriet blev efterfølgende anmeldt til Sydøstjyllands Politi.


Seneste nyt

fra Nordjylland