Sådan fordeles 100 millioner nordjyske trafikkroner

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Den nye transportaftale byder på noget mere end en 3. limfjordsforbindelse.

Onsdagens vedtagelse af en ny transportaftale, som kun Enhedslisten ikke støtter op om, betyder, at Nordjylland kan se frem til 97,8 millioner kroner, der skal bruges til at forbedre de trafikale forhold i regionen.

I forbindelse med den 3. Limfjordsforbindelse er der i aftalen afsat 43,1 millioner kroner til forlods overtagelse og 38,9 millioner kroner til forbedring af limfjordstunnellens kapacitet.

Derudover er der afsat næsten 10 millioner til opgradering af vejstrækninger fra Hjørring-Frederikshavn (rute 35), Pandrup-Hjørring (rute 55), Randers-Aalborg (rute 507) og Universitetsboulevarden (rute 507), så strækninger nu bliver såkaldte modulvognsruter.

Cykelforholdene får også en pose penge. I Brønderslev Kommune er der afsat 1,7 millioner kroner til bedre cykleforhold på Nørregade og mellem Sterup og Jerslev, Jammerbugt Kommune får 1,8 millioner kroner til strækningen Kaas-Moseby, Vesthimmerlands Kommune får 100.000 kroner til en sikker stikrydsning i Aalestrup og Frederikshavn Kommune får 1,1 millioner kroner til en trafikterminal i byen.

Til sidst er der også afsat 1,3 millioner kroner til at forbedre cykelturisternes forhold i Nationalpark Thy.

I alt 97,8 millioner kroner.