Sådan stopper du kobbertyvene

Kobberpriserne stiger og stiger - og det betyder, at en ekstra sikring af bygninger kan være en god ide.

150.000 kroner løber skaderne op i for Fjerritslev Gymnasium, efter udbudne gæster forsynede sig med kobber fra skolens facade. Skolen har 1 procent af eget budget i selvrisiko. Det betyder, at hele beløbet skal findes på skolens budget.

Efter episoden skal sikkerheden på skolen opgraderes:

- Vi har fået lavet en aftale med vagter, som foretager runderinger flere gange hver eneste nat. Derudover er vi i gang med at se på overvågningsudstyr i form af sensorer med alarmer og sirener, fortæller pedel på skolen, Bent Danielsen.

Et lille plaster på såret er, at et tip fra en borger betød, at politiet fandt frem til det stjålne metal. Det er nu bragt tilbage til Fjerritslev Gymnasium, der dog ikke helt undgår en ekstraregning.

Hos den lokale landbetjent forsøger man nu at finde frem til tyveknægtene. Og man opfordrer kommuner og institutioner med kobber på facade til at sikre sig:

- Det er svært at gøre det store, for det er jo ofte facader, og dem kan man jo ikke rigtig sikre. Det bedste jeg kan opfordre til, er at få lys på dem i form af lamper eller sensorer. På den måde giver man i det mindste ikke tyvene arbejdsro, siger lokalbetjent Torben Madsen.

Politiet leder fortsat efter gerningsmænd til kobberkuppet på Fjerritslev Gymnasium. Har man oplysninger i sagen kan man kontakte Nordjyllands Politi på telefon 114.


Seneste nyt

fra Nordjylland