Sælg dit hus på Facebook

Det kan nemt koste mellem 70.000 eller 100.000 kroner at få en ejendomsmægler til at sælge et hus. Det gør ondt langt ned i soklen. Men der findes hussælgere der sparer udgiften til ejendomsmægleren. De kaster sig ud i at sælge huset selv på sociale medier.

Mads Wärnstrøm og Tanja Møller har sat deres hus i Sæby til salg på Facebook. De vil stå for salget selv, for de er blevet stillet i udsigt at en ejendomsmægler skal have 70.000 kroner for at sælge huset.

- Jeg synes det er alt for dyrt. Det er mange penge og hvis man kunne spare dem og måske slå lidt af på huset, så er det jo godt for både køber og sælger, siger Mads Wärnstrøm.

Tilstandsrapport, energimærkning og eltjek. Der er mange juridiske elementer man skal have styr på når man sælger selv.

Kan du ikke være bange for at I glemmer noget? Jo, vi har da haft mange spekulationer om det her, om vi får det hele med og får vi nu skrevet papirerne ordentligt under. Men det kan vi jo betale os ud af. Vi skal jo have en advokat på, siger Mads Wärnstrøm.

Tal fra boligsiden Boliga viser at det kun er mellem 1 og 2 procent af alle bolighandler der er selvsalg. Derfor frygter ejendomsmæglerne da heller ikke konkurrencen.

- Vi har rigtig mange salgskanaler til at kunne sælge ejendommene og vi har en meget stor kundeportefølje. EDCs egen undersøgelse viser at en tredjedel af alle købere ikke vil købe uden at der er en mægler involveret. For køberne betyder det meget tryghed at en ejendom er udbudt af en professionel, siger Martin Riise, der er ejendomsmægler hos EDC i Sæby.

I fremtiden vil der blive solgt flere boliger via de sociale medier. Hvis man bruger 3000 kroner på annoncer på Facebook og google, så er der gode mugligheder for et hussalg, mener en ekspert i online markedsføring.

- Mens andre skal ind på mæglerens side for at søge efter et hus, så popper mit hus lige pludseligt op på din Facebook væg mellem dine beskeder og strømmen af nyheder fra dine venner. Jeg kommer planter min fod helt inde i din dagligstue, mens mægleren pænt må vente udenfor indtil du er færdig med Facebook, siger Morten Vadskær, selvstændig datamatiker fra Aalborg.

Huset i Sæby har været til salg i tre uger. Tanja og Mads har tænkt over hvad der skal ske hvis facebooksalget ikke lykkedes for dem.

- Så sætter vi det til salg hos en mægler, og så vi betale hvad det koster. Men vi satser stærkt på at kunne sælge det selv, siger Mads Wärnstrøm.

Huset i Sæby kan du se her:

https://www.facebook.com/pages/By-Hus-9300-S%C3%A6by-Til-Salg/834647123267516?ref=br_rs


Seneste nyt

fra Nordjylland