Sænk farten: 800 i fartfælden på under en time

Bilisterne kører alt for hurtigt på motorvejen, lyder det fra Nordjyllands Politi, der opfordrer folk til at sænke farten i ferietrafikken. Lige nu bliver rekordmange bilister blitzet i en fartkontrol.

Nordjyllands Politi er lige nu ude med fotovognen på motorvejen ved Nørresundby på en strækning med hastighedsbegrænsning på 90 kilometer i timen.

Hver anden eller tredje bil kører for hurtigt, og det er alt for mange

På under en time har politiet blitzet næsten 800 biler for hastighedsovertrædelser, og det er alt for mange, siger politiassistent ved Nordjyllands Politi Kim Haubro.

- Det går så stærkt, at jeg ikke kan holde styr på, hvad der er klip og betingede frakendelser af kørekortet, fortæller Kim Haubro, der lige nu sidder i fotovognen ved Sundsholmen i Nørresundby.

Cirka 2000 køretøjer har passeret strækningen, imens fotovognen har holdt der, og heraf er 800 altså gået i fartfælden på under en time.

- Hver anden eller tredje bil kører for hurtigt, og det er alt for mange, når man tænker på, hvor mange uheld der har været igennem årene netop her, siger Kim Haubro.

Han opfordrer til at man sætter farten ned.

- Det er en lang strækning, der starter allerede før Limfjordstunnelen, hvor vi har en hastighedsbegrænsning på 90 kilometer i timen. Jeg opfordrer til at man sætter farten ned og kommer 5 minutter senere frem, siger Kim Haubro.

Ifølge politiassistenten bliver det en rekordstor fangst i dag. Flere af bilisterne har kørt over 130 kilometer i timen.

- Det er langt værre herude, end jeg troede, konkluderer Kim Haubro.


Seneste nyt

fra Nordjylland