Sæsonstart for havfiskerne

Torsdag var der sæsonstart for Skagen havfiskeklub. 25 mand var stået meget tidligt op, for at sejle ud i Vesterhavet for at bruge hele dagen på at fange torsk i store mængder.

Torsdag morgen klokken 6:30 på havnen i Hirtshals. M.S. Albatros hedder skibet, og besætningen består af en flok stærkt fiskelystne mænd - 25 i alt. 

Én af dem er 74-årige Eskild Pedersen. Vinter sæsonen er ovre og nu kan han og de andre endelig få kastet snørerne ud. Men selvom fiskegutterne er klar efter vinterpausen, har fiskene det ikke på samme måde. 

- Vi har glædet os længe. Nu har vi gået og ventet og gjort vores udstyr klar hele vinteren, men nu er vi klar, siger Eskild Pedersen fra Hjørring.

For dem alle i fiske klubben handler det først og fremmest om at fiske, men hyggen er selvfølgelig også en vigtig del, fortæller 76-årige Claus Pedersen fra Blokhus.

- Sådan en dag som i dag er vores første fiske dag efter vinteren. Og det er bare for at hygge og fiske sammen, siger Claus Pedersen.

Fiskene lader stadig vente på sig op ad formiddagen. Så gutterne tager rejerne i brug. Det giver held hos Eskild, der er tidligere danske mester. Derfor ved han også, at man skal have tålmodigheden med sig, og at fiskeri også handler om held.

-  Der er ikke rigtigt noget, der vil bide på. Men selvom jeg har været dansk mester et par gang, så kan jeg jo ikke bruge det til noget, hvis ikke jeg fanger noget i dag, siger Eskild Pedersen.

Men så begynder fiskene endelig at bide på, og Eskild hiver den ene efter den anden torsk i land. Dagen er lang og kold, men så længe fiskene bider på, er humøret højt.

- Ja, nu kommer de jo. Og jeg har vel fået en 10 stykker nu, siger Eskild Pedersen.

Sidst på eftermiddagen er flokken tilbage i Hirtshals, hvor der bliver gjort status. Eskild fik en god fangst med over 20 torsk med hjem i bagagerummet.


Seneste nyt

fra Nordjylland