Sag mod SAS udsættes ikke

Foto: TV2/Nord

Advokat Preben Bang Henriksen har nu fået landsrettens ord på, at hans sag mod SAS ikke bliver udsat indtil EF-domstolen har taget stilling i lignende sager. Sagen handler om flypassagerers krav om at få erstatning, når et fly er forsinket.

Under en rejse til Nice blev Preben Bang Henriksen seks timer forsinket. Med baggrund i en dom fra EF-Domstolen stævnede han derfor SAS for at få erstatning.

Byretten gav advokaten medhold, men flyselskabet ankede sagen til landsretten for at få sagen udsat. Nu har landsretten så slået fast, at sagen skal behandles med det samme.

- Jeg er rigtigt godt tilfreds med, at landsretten har sagt, at der nu skal skub i sagen, siger Preben Bang Henriksen til TV2/Nord i dag.

Erstatningskravet lyder på bare 3000 kroner. Det beløb håber Preben Bang Henriksen, at han får tilbage som erstatning, for ventetiden i Nice. Sagen er blevet principiel for advokaten.

- Som det ser ud nu, så spises folk af med en kop kaffe og en ostemad, og det skal de bare være taknemmelige for i situationer, hvor de vel og mærke har krav på to til fire tusinde kroner i erstatning, siger Preben Bang Henriksen.

Advokaten ved endnu ikke, hvordan det kommer til at gå med sagen. Det skal byretten i Aalborg nu afgøre.

Flere nyheder fra TV2 Nord