Sag om dødsfald genoptages

Nordjyllands Politi skal genoptage en sag om et dødsfald fra Hirtshals sidste år. Det har statsadvokaten bestemt. Og det glæder den afdødes venner, som hele tiden har ment, at noget er galt.

Sagen handler om den 76-årige Kurt Højmark Jensen, som døde den 25. juni sidste år. Forinden havde han gennem længere været syg og var plejekrævende, men han var ifølge vennerne frisk i hovedet.

- Han fejlede alt muligt, men ikke kræft eller noget, som jeg ved, var alvorligt, men han fik nogle piller, fortæller vennen Poul Erik Nielsen.

Han har gennem flere år kendt Kurt Højmark Jensen og er kommet hos ham dagligt. Det var også ham, der var der den morgen, den 25. juni, da vennen døde. Og det er ham, der gang på gang har klaget over, at noget er galt, noget er, ifølge Poul Erik Nielsen, ikke gået helt efter bogen.

- Jeg oplever den morgen, at sygeplejersken kommer. Hun siger, at vi skal belave os på, at Kurt ikke er mere, og nu skal vi sikre os, at han ingen smerter har. Så tager hun en indsprøjtning, der ligger på emhætten og går ind i værelset til Kurt. Derefter går hun igen uden at sige noget, fortæller Poul Erik Nielsen.

Kurt Højmark Jensen døde ifølge Poul Erik Nielsen få minutter senere.

Han har klaget til Patientombuddet (det tidligere Patientklagenævn), fordi han mener, hans ven fik morfin selv om han ikke havde smerter, og det betragter han som aktiv dødshjælp.

Sagen om Kurt Højmark Jensens død bliver efterforsket hos politiet i Hjørring, og efter nogle måneder bliver sagen henlagt. Det sker, fordi politiet læner sig op af embedslægens udtalelse om, at der ikke var påfaldende forhold omkring slutperioden for Kurt Højmark Jensens død, og det beskrevne forløb var upåfaldende for hans helbred.

Men ifølge Poul Erik Nielsen er sagen slet ikke undersøgt godt nok, ligesom han mener, at Hjørring Kommune lyver i forklaringerne omkring dødsfaldet og blandt andet afviser over for Patientombuddet, at Kurt Højmark Jensen har fået morfin.

Nu har Statsadvokaten besluttet, at Nordjyllands Politi skal genoptage sagen, og det glæder den afdøde ven.

- Nu håber jeg, at politiet får mulighed for at finde ud af, hvad der er op og ned i det her, jeg sidder bare tilbage med en fornemmelse af, at noget er galt, siger Poul Erik Nielsen.

Fungerende borgmester i Hjørring Kommune, Knud Størup (Lokallisten), glæder sig også over, at politiet genoptager sagen.

- Vi er ganske sikre på, at vores medarbejdere har fulgt de retningslinjer, der er, også i den her sag, og vi har fuld tillid til dem, siger Knud Størup.

Hjørring Kommunes ældrechef beskyldes i klagen for, at have udarbejdet en urigtig og manipuleret redegørelse.

Nordjyllands Politi går i gang med de nye undersøgelser så hurtigt som muligt.


Seneste nyt

fra Nordjylland