Salg af byggegrunde er gået i stå

Salget af byggegrunde til private er næsten gået i stå i de nordjyske kommuner.

TV2/Nord har lavet en rundringning til alle nordjyske kommuner, og beskeden er stort den samme fra alle kommunerne: salget er byggegrunde er næsten gået helt i stå.

Hvor de fleste kommuner sidste år solgte mellem 20 og 50 byggegrunde, ligger antallet af solgte grunde i 2011 foreløbigt mellem 0 og 10 i alle 11 kommuner. Morsø og Læsø kommuner har slet ikke solgt nogle byggegrunde i år.

Forklaringen skal ifølge formanden for Dansk Byggeri i Nordjylland findes i den moms, der fra årsskiftet blev pålagt salg af byggegrunde.

- Der er ikke nogen ide i at have den moms når det hele går i stå. Så kan man ikke sælge de grunde, der så skulle give et afkast til statskassen, siger Knud Kristensen, der udover at være nordjysk formand for Dansk Byggeri også er borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Han så gerne, at momsen på byggegrunde blev afskaffet, men det bliver afvist af erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen fra Venstre.

Er det ikke en god ide at afskaffe momsen på byggegrunde, når den nu får salget til at gå i stå?

- Nej, hvis kommunerne synes at salget går for trægt, så er det jo altså kommunerne, der sætter prisen og så kan de jo bare sætte den ned, siger Torsten Schack Pedersen (Venstre).

Momsfritagelsen for byggegrunde blev fjernet som led i regeringens skattereform fra 2009.


Seneste nyt

fra Nordjylland