Salg af fin nordjysk fidus

Tysk mobil-firma gør brug af opfindelse fra Aalborg

Det tyske firma Acticom Mobile Networks har købt licensen til smsZipper-teknologien, der har været meget omtalt, siden Aalborg Universitet (AAU) i 2006 fortalte om lektor Frank Fitzeks opfindelse.

Acticom Mobile Networks vil bruge opfindelsen på mobiltelefoner og har valgt at investere et millionbeløb i udvikling og markedsføring af produkter baseret på teknologien fra Aalborg Universitet.

Dette vil blandt andet kunne give samme tekstredigeringsmuligheder, som man kender fra eksempelvis MSN Messenger, mulighed for at indsætte animerede symboler, virksomhedslogoer m.m. i sms'er.

Det er forskere på Center for TeleInFrastruktur (CTIF) ved Aalborg Universitet, der står bag den patenterede opfindelse, der kan komprimere sms'er 2-3 gange. Det vil sige, at en sms, der normalt ville blive sendt som tre sms'er, i stedet kan sendes som én, når man anvender smsZipper.

Resultatet er, at man er i stand til at sende 2-3 gange så mange sms'er for de samme penge med lille program, som skal installeres på både afsenderens og modtagerens telefon.


Seneste nyt

fra Nordjylland