Salling tæller ned til jul

Stormagasinet Salling i Aalborg trodser sommervarmen og finder julepynten frem, når dekoratørerne gør klar til decembers virvar af juletræer, pyntekugler og lyskæder.

På et lavloftet lager står de gemt tre fjerdedele af året. Plastictræerne, pyntekuglerne og de endeløse rænker af lyskæder. Men i disse dage genlyder lokalerne, hvor Sallings juledekorering tilbringer sommerhalvåret i en let hengemt duft, af aktivitet.

Grin, kække bemærkninger og lyden af radioen danner lydtapetet omkring fem energiske dekoratører fra Salling i Aalborg, som med grundighed gennemgår hundredvis af såkaldte lysgardiner for at finde frem til de få lyskæder, som udgør de svageste led.

Til oktober skal de udgøre de enorme tæpper af lys, som møder de handlende i og omkring stormagasinet Salling i Aalborg. Derfor skal det hele være 110 procent i orden:

- Den dag, hvor vi står og skal have det op og hænge, hjælper det jo ikke noget, hvis halvdelen af det ikke virker, konstaterer Anne-Mette Due, som er dekoratør hos Salling.

Så sammen med sine kolleger trodser hun dagens temperaturer på den gode side af 25 grader og tilbringer i stedet dagen i svale omgivelser på Sallings lager med bunker af lyskæder, som mest af alt leder tankerne hen på en blanding af spaghetti og båndsalat:

- Jeg er i gang med at filtre en lysknude ud, lyder kommentaren fra Tine Christensen, som er dekoratørelev.

Bemærkningen falder, mens hun med sved på panden forsøger at finde hoved og hale i en bunke ledninger, som ville give enhver juletræsentusiast mareridt. Og hvor mange hundrede meter lyskæde, hun får gennem hænderne i de fire uger, dekoratørerne er i gang her på lageret, har hun ingen idé om:

- Det tør jeg slet ikke gætte på. Alt for mange!

Pynten skal være klar til oktober, hvor dekoratørerne bruger fjorten dage på at pynte op til jul i Salling. Men selvom vejret ikke just kalder på nissemænd og kunstig sne, har Tine Christensen ikke noget imod at tilbringe de næste fire-fem uger i lokaler, hvor man bogstaveligt talt ikke kan sparke sig frem for julepynt.

- Man vil jo hellere være udenfor. Men det er jo et stykke arbejde, der skal laves. Så man tænker ikke over, at det er julepynt, konstaterer hun.

Dog kan hun, midt i bunkerne af pynt, som hører en koldere årstid til, godt finde på at drømme sig langt væk fra Aalborg:

- Hawaii kunne være dejligt! Så kunne man tage ned og besøge julemanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland