Salling udvider for 195 mio. kr.

Stormagasinet Salling står foran en gennemgribende renovering og udvidelse af varehuset samt p-huset. Det skriver Nordjyske.

F. Salling A/S har på et bestyrelsesmøde bevilliget ikke mindre end 195 millioner kroner til en modernisering og forskønnelse af det markante varehus i Aalborg midtby.

- Dermed kan vi få et topmoderne og fremtidssikret stormagasin, konkluderer en glad Michael Deleuran, chef for Salling i Aalborg, til Nordjyske.

Endnu er der ingen skitser eller tegninger klar, men målene er nedfældet.

Mere plads på øverste etage

Den øverste etage skal udvides til at blive ligeså stor som de øvrige. Det betyder en udvidelse på 2.600 kvadratmeter.

Samtidig skal der ske en gennemgribende renovering af hele stormagasinets cirka 15.000 kvadratmeter samt af facaden.

- Alt inventar skal udskiftes. Vi skal have nyt bageri, bistro og køkken. Vi overvejer at flytte rundt på nogle afdelinger, så de kommer til at ligge mere hensigtsmæssigt og ved siden af hinanden, forklarer Michael Deleuran.

P-hus udvides med nyt dæk

Den lille butik Shoppen, der tidligere husede Bugatti, skal rives ned og genopbygges som cafe med bagerudsalg.

Desuden skal p-huset udvides med endnu et dæk med 106 nye p-pladser, så den samlede kapacitet stiger til 334 pladser fordelt på fire dæk.

Han oplyser, at de ældste dele af stormagasinet er fra 1964, og der er ikke sket store renoveringer i Salling siden 1990'erne.

Projektet falder inden for lokalplanen, som blev vedtaget i foråret 2010, og Michael Deleuran håber ifølge avisen, at byggeriet kan begynde allerede i år.


Seneste nyt

fra Nordjylland