Sallings trofaste julemand indstiller karrieren

Efter 15 år med historiefortælling og børn på knæet foran pejsen i Salling, siger Julemanden nu stop og trækker sig tilbage.

Hver eneste jul i 15 år Sallings julemand tegnet og fortalt og underholdt og lyttet til ønsker og hohoho'et, så både børn og voksne ikke har haft andet valg end at lade sig fascinere.

Men nu er det slut. Onsdag havde Julemand Sem sidste arbejdsdag i sit hjørne i Salling. Nu går turen i stedet hjem til Grønland, hvor han har et par nissebørn, der venter.

- Nu har jeg gjort det i 15 år. Så må det være godt, siger han selv fra sin stol med et lille smil.

Og han ligner da også den ægte vare. I flot rød dragt, hyggelig og lun og med et skæg, der bliver siddende, uanset hvor meget børnene måtte trække i det.

- For børn er jeg den rigtige julemand. Sådan er det. Men til de voksne plejer jeg at sige, at den helt rigtige er på Grønland, og at jeg bare er en hjælper, forklarer Julemand Sem, som også går under kunstnernavnet Julemanden Mod Nord.

For 15 år siden var TV2 Nords egen Mogens Jørgensen dog lige ved at afsløre ham, da en lille pige på Sems første arbejdsdag spurgte, hvor julemanden egentlig kom fra. Hvortil Mogens svarede:

- Han kommer da fra Frederikshavn.

Når ikke han har juledragten på, hedder Sallings julemand nu også Ole Mortensen. Han er faktisk fra Frederikshavn, og han er 76 år gammel, år ikke godt 700, som han ellers plejer at sige.


Seneste nyt

fra Nordjylland