Saltum Skole renoveres for 10 millioner kroner

Jammerbugt Kommune har afsat ti millioner i 2018/19 til en grundig renovering af Saltum Skole i den nordøstlige ende af Jammerbugt Kommune.

Jammerbugt Kommune satser stort på folkeskolen de næste par år. Udover at opføre en ny skole i Pandrup vil kommunen også bruge ti millioner kroner på at forbedre forholdene på Saltum Skole. 

Pengene skal gå til en grundig renovering af skolen, fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Golding (S).

- Der skal renoveres forskellige klasseværelser og faglokaler, hvilket er noget, skolen trænger til, siger Jens Christian Golding.

quote Jeg synes, det er positivt,, at vi tænker på vores børn, for det er dem, der skal tegne vores fremtid. Det betyder meget at de trives

Liv Riis, formand for skolebestyrelsen, Saltum Skole

Udmeldingen glæder formanden for skolebestyrelsen på Saltum Skole, Liv Riis.

- Det er noget, vi har arbejdet længe og hårdt på at få politikerne til at se, at det er en god investering at renovere skolen. Vi er helt sikre på pengene nu, så vi skulle gerne kunne komme i gang hurtigst muligt, siger Liv Riis.

Saltum Skole har 230 elever. Ifølge Liv Riis skal pengene konkret bruges til renovering af utidssvarende klasseværelsesstørrelser ligesom fysik- og madlavningslokalerne skal have en renovering.

- Jeg synes, det er positivt at vi tænker på vores børn, for det er dem, der skal tegne vores fremtid. Det betyder meget at de trives, siger Liv Riis.

I sidste uge annoncerede Jammerbugt Kommune, at der er planer om at opføre en helt ny skole i Pandrup. Her er der i forvejen to skoler samlet i et skolecenter, og planen er, at alle eleverne sættes sammen i én ny skole til en samlet pris på 160 millioner kroner.

Jens Christian Golding mener dog godt, det kan svare sig at bygge nyt i Pandrup frem for blot at renovere, som man ellers har valgt at gøre i Saltum.

- Tallene viste, at det ville koste voldsomt store summer, hvis man skulle renovere de to skoler i Pandrup, så vi valgte at bygge en ny skole i stedet. Man kan selvfølgelig aldrig sige, at det er billigere at bygge fremfor at renovere, men du får ikke en ny skole, når du renoverer den. Over en længere periode er det billigere at bygge nyt frem for at renovere, siger Jens Christian Golding.


Seneste nyt

fra Nordjylland