Samarbejde skal styrke nordjysk eksport

Dansk Byggeri har underskrevet en aftale med Væksthus Nordjylland om et tættere samarbejde, der skal åbne eksportmarkedet for byggeriets virksomheder i regionen.

Dansk Byggeri håber på, at samarbejdet vil hjælpe virksomhederne over nogle af de velkendte barrierer

I dag er det langt fra alle virksomheder inden for byggeriet, der har succes, når det gælder eksport. I en analyse fra Dansk Byggeri fortæller 60 procent af de adspurgte virksomheder, at de opgiver eksportmarkedet enten på forhånd eller meget hurtigt inden for det første år.

- Vi håber at bryde de her barrierer ned gennem det nye samarbejde med Væksthus Nordjylland. Vi vil gerne ændre på det negative mønster, som tegner sig for en stor del af byggeriets virksomheder, siger Henriette Thuen, international chef i Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri håber, at man ved at kombinere Væksthusets kompetencer inden for bl.a. virksomhedscheck og eksportsparring og Dansk Byggeris særlige viden om byggeriet og de specielle udfordringer, der er for især håndværkere og entreprenører, kan hjælpe virksomhederne med at træffe en beslutning om eksport eller ej på et mere oplyst grundlag.

Forventningerne deles af Væksthus Nordjylland, som glæder sig til at tage fat om netop byggeriet, som traditionelt set har haft en lav eksportprofil.

- Vi ved, at mange af regionens virksomheder inden for byggeriet er uden eksporterfaring eller kun har meget begrænset erfaring på området. Men vi tror på, at der ligger et stort potentiale. Så vi vil gerne gøre opmærksom på de mest oplagte internationale muligheder, der er inden for byggeindustrien, siger vækstkonsulent Morten Fosgrau.

En af de nordjyske virksomheder, som har haft glæde af både Dansk Byggeri og Væksthus Nordjylland, er Celco Murer- og Flisefirma A/S.

- Det var ikke tilfældigt, at vi begyndte at satse på eksport til Norge. Vi havde takket nej til flere forespørgsler tidligere, men fra vi besluttede os for at arbejde i Norge, tog det os 3-4 måneders forberedelse, før vi var klar til at rykke. Her fik vi god hjælp af Væksthus Nordjylland, siger direktør Jens Otto Villumsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland