Samarbejdsaftale skal gavne nordjysk erhvervsliv

Væksthus Nordjylland og Aalborg Universitet har i dag underskrevet en strategisk samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vækst og udvikling hos nordjysk erhvervsliv.

Nordjylland har de seneste år været en af landets bedste eksponenter i forhold til samarbejde mellem universitet, erhvervsfremmeaktører og erhvervsliv. Positionen er nu udbygget med underskrivelsen af en strategisk samarbejdsaftale mellem Væksthus Nordjylland og Aalborg Universitet.

Formålet med aftalen er at sikre synergi i den regionale udvikling ved at samarbejde og koordinere erhvervsfremmeindsatsen.

I aftalen hedder det blandt andet: "Parternes fælles mål med samarbejdet er at fremme udviklingsmulighederne for iværksættere og virksomheder med potentiale for vækst og udvikling, udbrede kendskab til og styrke synligheden af hinandens programmer og services og endelig at sigte mod en forbedret koordinering".

Aftalen blev underskrevet af direktør Flemming Larsen og bestyrelsesmedlem Franz Cuculiza fra Væksthus Nordjylland samt rektor Finn Kjærsdam og sekretariatschef Niels Maarbjerg Olesen fra Aalborg Universitet.

- I Nordjylland har vi været begunstiget af et forbilledligt samarbejde i mange år, men med den nye aftale får vi formaliseret samarbejdet og får sat yderligere skub i den erhvervsrettede videndeling, som har vist sig at være afgørende for virksomhedernes vækst, siger Franz Cuculiza og tilføjer:

- Det vil først og fremmest være iværksættere og eksisterende virksomheder med vækstpotentiale, der konkret vil mærke konsekvenserne af det udvidede samarbejde. Det er her, at det største potentiale ligger, og det er her, der er størst behov for kvalificeret vejledning og rådgivning.

Der nedsættes en styregruppe med repræsentanter fra Væksthus Nordjylland og Aalborg Universitets ledelse, som blandt andet skal sørge for etableringen af en række ad hoc arbejdsgrupper.


Seneste nyt

fra Nordjylland