Samfundsforsker: God idé at Henning G. kommer tilbage

Foto: Thomas Gaardsmand

Selvom det måske lyder ulogisk, at Thomas Kastrup Larsen ikke fortsætter som borgmesterafløser hele perioden frem til kommunalvalget, så kan det faktisk være en fordel, lyder det fra samfundsforsker Johannes Andersen.

Aalborg Byråd indsatte mandag Thomas Kastrup Larsen (S) som midlertidig borgmester, mens den rigtige borgmester, Henning G. Jensen (S), kommer sig ovenpå en hjerteoperation. Samtidig begynder diskussionen om, hvorvidt borgmesteren burde have trukket sig helt, så afløseren ikke skal forlade borgmesterposten allerede om tre måneder.

Den foreløbige plan går ud på, at Thomas Kastrup Larsen er kommunens førstemand de næste tre til fire måneder. Den sygemeldte borgmester kommer så tilbage - men kun indtil kommunalvalget næste efterår - det tidspunkt, han selv har meddelt, at han endeligt stopper.

- Det kan godt se indlysende ud, at borgmestervikaren burde fortsætte ved roret tiden ud til kommunalvalget, men det er ikke umiddelbart en fordel. Han kan nå at blive et slidt ansigt - vel at mærke uden at kunne nå at få en borgmestereffekt til at blive genvalgt på, siger samfundsforsker Johannes Andersen.

Han er i øvrigt overbevist om, at den nyopererede borgmester vil gøre meget for at komme tilbage.

- Henning G. Jensen har et arbejde at gøre færdig, og han vil gerne selv kunne give stafetten videre til kommunen, siger Johannes Andersen..

- Den store fare lurer, hvis borgmestervikaren, Thomas Kastrup, laver fejl, og den risiko bliver større på 13 måneder end på fire måneder. Journalisterne vil ikke skrive om det, hvis han bare gør sit arbejde ordentligt. De vil lede efter fejl, og det samme vil oppositionen, siger samfundsforskeren.

Den socialdemokratiske gruppe fastholder den lagte plan.

- Det er klart, at vi får en diskussion nu, men byrådsgruppen er først og fremmest optaget af, at Henning G Jensen skal blive rask og komme tilbage. Han har et arbejde at afslutte, siger Hans Henrik Henriksen, gruppeformand og politisk ordfører for socialdemokraterne i Aalborg.