Samråd om kærkommen sag

Onsdag mødtes sundhedsministeren og beskæftigelsesministeren i et såkaldt samråd om konkursen i det private hjemmeplejefirma Kærkommen

Sundhedsministeren og beskæftigelsesministeren var onsdag kaldt i samråd i forbindelse med konkursen i det nordjyske private hjemmeplejefirma Kærkommen.

De skulle blandt andet drøfte, hvem der har ansvaret for at sikre de ældre hjemmehjælp, hvis en privat leverandør går konkurs og hvem, der er skal betale firmaets ansatte løn.

Det var nogle af de spørgsmål, som sundheds og ældre minister Sophie Løede og beskæftigelsesminister Jørn Nergaard Larsen skulle svare på. Siden konkursen har Lønmodtagernes Garantifond på den ene side og Aalborg og Hjørring kommuner på den anden nemlig ligget i strid om, hvem der skal betale regningen, og hvem der skal sikre borgerne den rigtige service.

-Vi har set, at der er kommet en masse lykkeriddere ind på et privat og personligt plejeområde. Og måske man skal diskutere, om ikke bare at det er en kommunal kerneopgave, i stedet for det er et privat firma, som kan gå konkurs, siger Bjarne Laustsen fra Socialdemokraterne.

- Der er jo en risiko ved det, og selvfølgelig skal vi stille krav til de firmaer, for de lykkeriddere går konkurs den ene efter den anden og det er ikke rimeligt over for borgerne, siger den nordjyske medlem af folketinget.


Seneste nyt

fra Nordjylland