Flisemureren Samuel skal til VM i sit fag

Flisemureren Samuel Birk Axelsen skal med det danske landshold til VM i Skills i Rusland. Her går han efter en placering i top 10.

Når Samuel Birk Axelsen fra Aalborg rejser til konkurrence er det ikke med fodboldstøvler på eller med en ketcher i hånden, men derimod med en støbeske. 

Den unge flisemurer rejser om tre dage med det danske landshold til VM i Skills i Rusland. Her skal 14 unge fra erhvervsuddannelser i hele Danmark dyste mod andre lærlinge fra hele verden i deres håndværk. 

- Det er nu, man skal holde tungen lige i munden og koncentrere sig ekstra meget, for det er nu, det gælder, siger Samuel Birk Axelsen.

- Det er kæmpestort at få lov at repræsentere Danmark endnu engang. Nu har jeg været igennem det før, så jeg ved, hvornår jeg kan slappe af, og hvornår jeg ikke kan. Så jeg er lidt mere forberedt denne gang, siger Samuel Birk Axelsen.

 
 
Foto: Sofie Bach

Tårnhøje forventninger

Han rejser til Rusland med to DM-titler og en EM-sølvmedalje i bagagen, så forventningerne til VM er tårnhøje. 

- Der ligger selvfølglig et forventningspres. Men det er nogle sunde forventninger. Jeg synes, jeg har en god deltager, som har forberedt sig godt, og som er seriøs omkring sin opgave, siger Lars Skibdal Schmidt, der er landstræner for flisemurerne. 

Han forklarer, at det kræver både talent og mental styrke at deltage til VM i Skills. 

- Det er ikke alle, der kan stå i et forum, hvor en masse mennesker konstant står og peger fingre ad en og diskuterer. Så det kræver, at man er mentalt stærk og fagligt dygtig. Ellers har man ikke noget at gøre der, siger Lars Skibdal Schmidt.

 
 
Foto: Sofie Bach

Opgaven afsløres senere

Til VM i Skills skal der løses en opgave på tid, hvor 30 procent af opgaven først bliver afsløret til konkurrencen.

- Det eneste, der står, når vi kommer til Rusland, det er vinklen. Inden for de 22 timer, konkurrencen varer, skal vi selv lave resten og støbe gulv, siger Samuel Birk Axelsen. 

På fredag flyver Samuel Birk Axelsen til Rusland, men indtil da skal der trænes i murerhallen. Han håber, at han kan få en placering i top-ti.

VM i Skills foregår fra den 23. til den 27. august.

Her kan du høre Samuel Birk Axelsen fortælle, hvorfor han er vild med flisemurer-faget.

Seneste nyt

fra Nordjylland