Sandra fik besøg fra Kina

TV2/Nord har tidligere fortalt om Sandra, der tog til Beijing for at få behandlinger med stamceller mod sin livstruende epilepsi. I dag kom en kinesisk professor så til Nordjylland.  

Professor Huang er i Danmark for at holde en række foredrag om stamcelleforskning - og for at undersøge, hvordan nu 14-årige Sandra har det efter sine to ture til Kina.

Det var professor Huang, der stod for behandlingen på Xishan Hospital i Kinas hovedstad Beijing. TV2/Nord var med, da Sandra sidste forår fik sprøjtet stamceller direkte ind i hjernen. En eksperimentel behandling, som tilsyneladende har betydet, at Sandra ikke længere ryger ind og ud af Aalborg Sygehus.
 
- Nu har hun ikke været indlagt siden september 2009, fortæller Sandras mor, Maibritt Filipsen.

Sandra har stadig næsten daglige epilepsianfald. Men hendes tilstand forværres ikke længere fra dag til dag.
 
- Tidligere skulle hun have kraftig medicin to-tre gange om ugen, nu kan der gå op til tre uger mellem, at det er nødvendigt, siger Maibritt Filipsen.
 
Og professor Huang supplerer:
 
- Før hun kom til Kina blev hendes tilstand værre og værre - ikke bedre, som den bliver nu, siger han efter at have tilset Sandra i familiens hus i Storvorde.

Under besøget ser professoren også Sandras mange hjælpemidler. Særligt imponeret er han af den loftskinne, der hjælper med at træne Sandra og transportere hende ud på badeværelset.

Det er tydeligt, at familien er lidt beærede over besøget.
 
- For kineserne er Sandra ikke bare et eksperiment. Hun er et levende væsen, som de meget gerne vil hjælpe, siger Maibritt Filipsen.

Faktisk synes professoren, at de skal tage endnu en tur til Beijing.

- Ja, jeg tror, vi vil se større fremskridt, hvis hun får flere behandlinger, siger Huang Hongyun.

Men både hensynet til økonomien og familiens tre andre børn spiller ind på den beslutning.

- Den skal vi nok lige tygge lidt på, lyder det fra både Maibritt Filipsen og hendes mand Carsten.


Seneste nyt

fra Nordjylland