Sanistål kæmper for at redde selskabet

En aktieemission skal skaffe Sanistål af med milliardgæld. Aktien styrtdykker.

Den nordjyske VVS- og stålgrossist Sanistål er i gang med at planlægge en større aktieemission. Den skal indbringe 550 millioner kroner og er en nødvendighed for, at selskabet kan leve op til sine gældsforpligtigelser.

- På grundlag af Saniståls økonomiske situation og budget for 2011 er det bankernes og Saniståls vurdering, at Sanistål med de nuværende aftaler ikke vil være i stand til at indfri de ansvarlige lån ved forfald, oplyser selskabet.

Samtidig vurderer man, at det heller ikke er sandsynligt, at Sanistål kan opnå alternativ finansiering fra andre långivere på acceptable betingelser.

Bankerne vil efter emissionen sidde på tre fjerdedele af aktierne i Sanistål. Bankdirektør Per Skovhus fra Danske Bank siger på vegne af bankerne, at de har en naturlig interesse i at sikre ro og tillid omkring Sanistål hos kunder, medarbejdere og leverandører.

- Derfor har bankkredsen valgt at bakke op om en løsning, hvor vi konverterer ansvarlig lånekapital til aktiekapital, siger Per Skovhus.

Selskabets aktier styrtdykker med ni procent på fondsbørsen i København efter meddelelsen om, hvor slemt det står til i selskabet.

/ritzau/

 

Har du et godt tip?