Sankt Hans-bålene er i fare

Frem med paraplyerne. Det bliver en våd Sankt Hans-aften. Nordjylland risikerer at blive ramt af skybrud i løbet af dagen.

Både TV2 Vejret og DMI melder om en særdeles våd Sankt Hans-aften i det nordjyske. Prognosen fra TV2 Vejret lyder: 

En lummervarm sankthansaftensdag kan ende med regn- og tordenbyger mange steder i landet. For selvom vi i dag kan få temperaturer op mellem 22 og 28 grader i det meste af landet, så bliver det kun på Bornholm, at man er garanteret en flot, varm og solrig torsdag.

Allerede fra morgenstunden er der enkelte regn- og tordenbyger over Jylland, men ud på eftermidddagen og i aften vil der antagelig komme flere og kraftigere byger, der i aftenens løb bevæger sig ind over Øerne.

Hvor bygerne præcis slår til ved båltændingstid er usikkert, men meget tyder på, at de fleste byger er passé i Vestjylland midt på aftenen, og at de aldrig når til Bornholm, skriver TV2 Vejret

Ifølge TV2 Vejrets prognose rammer en front med kraftig regn Thisted og Morsø ved middagstid, og det kraftige regnvejr udvikler sig til Vesthimmerland, Jammerbugt og Aalborg Kommune hen på eftermiddagen. Ved 15-tiden bliver også Brønderslev og Hjørring ramt af bygerne, mens Frederikshavn og Læsø ligger midt i de kraftigste byger ved 18-tiden. 

DMI har torsdag aften udsendt varsel om risiko for skybrud i det meste af landet gældende frem til fredag morgen klokken 06.00. Varslet er gældende for Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland, Nordjylland, Nordvestsjælland, Midtsjælland, Sydvestsjælland og Næstved: 

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed, melder Danmarks Meteorologiske Institut. 

Vi følger vejrsituationen i løbet af dagen. 

Sankt Hans-bålet skal nok have lidt opstartshjælp. Der er risiko for skybrud i Nordjylland i løbet af dagen.
Sankt Hans-bålet skal nok have lidt opstartshjælp. Der er risiko for skybrud i Nordjylland i løbet af dagen.
Foto: DMI

 


Seneste nyt

fra Nordjylland