SAS i retten i Aalborg

Retsmøde i dag i den principielle sag mellem en advokat fra Aalborg og SAS. Advokaten havde krævet erstatning fordi hans fly blev forsinket, men det vil SAS ikke udbetale.

En EU forordning fra 2004 giver flypassagerer ret til kompensation, hvis deres fly bliver aflyst, men en EU dom fra 2007 strammede denne forordning, så alle passagerer der oplever forsinkelser på mere end 3 timer kan få kompensation. Den dom anerkendes dog ikke af SAS, som nu forsøger at få EU til at ændre den.

SAS forsøgte i dag også at overbevise byretten i Aalborg om at dommen var forkert idet EU-domstolen havde misforstået EU?s passagerforordning. 

Lige siden Preben Bang Henriksen rejste sagen, har han fået 82 henvendelser fra andre flypassagerer, som har haft lignende oplevelser med flyselskaberne. For at lukke sagen har SAS tilbudt Preben Bang Henriksen, at han kunne få erstatning, mod at hans sag ikke dannede præcedens for de andre sager. Det har han dog sagt nej tak til.

Får han ikke medhold i retten vil han anke sagen til landsretten og herunder forlange at få at vide om "nogle" passagerer, d.v.s. dem der brokker sig, får erstatning, mens andre ikke får noget.

-Det er nemlig min opfattelse, at der forskelsbehandles, og at berørte passagerer i strid med EU?s passagerforordning ikke informeres om deres rettigheder, men spises af med en gratis ostemad og en kop kaffe, siger advokat Preben Bang Henriksen til TV2/NORD. 

Dommen forventes at falde den 4. juli. Samtidig forventes det at den part der taber sagen vil anke den til landsretten.


Seneste nyt

fra Nordjylland