Satellit-virksomhed skaber 200 jobs i Jammerbugten

En lang forhandlingsproces er afsluttet og snart vil de gamle Flextronics-bygninger atter summe af liv.

- Jeg er tæskeglad! Det er knaldgodt for hele kommunen og Nordjylland generelt.

Sådan lyder det fra borgmester Mogens Gade ovenpå nyheden om at virksomheden Cobham SATCOM vil flytte en del af deres produktion til Pandrup, hvor de flytter ind i det tidligere Aquilon Messecenter, som også har været hjemsted for Bosch Telecom og Flextronics, som i sin tid var et af de helt store erhvervs-trækplastre i området.

- Det vil ikke kun gavne aktiviteten i erhvervsområdet. Det vil også give aktivitet i hele kommunen, og skabe begejstring ved at der igen kommer daglig aktivitet og produktion i de mange tusinde kvadratmeter industrilokaler, siger Mogens Gade, som oplyser, at der ligger en lang forhandlingsproces forud for aftalen. Og var den ikke kommet i hus, var arbejdspladserne ifølge borgmesteren endt i udlandet i stedet.

Mogens Gade forventer, at aftalen vil medføre cirka 200 arbejdspladser inden for produktion og ingeniørarbejde. Derudover forventer han, at aftalen vil medføre afledte arbejdspladser i resten af kommunen.

Ifølge en pressemeddelelse går Cobham SATCOM straks i gang med at indrette produktionslokalerne og Walther Thygesen, Senior Vice President i Cobham SATCOM, udtaler følgende:

- Vi har igennem længere tid arbejdet på at organisere vores produktions- og udviklingsaktiviteter på en mere optimal måde, og det giver faciliteterne i Pandrup os mulighed for. Vi ser derfor frem til at kunne rykke ind i de nye rammer, der også indebærer, at vi er godt forberedt til en eventuel fremtidig ekspansion.


Seneste nyt

fra Nordjylland