Scandi Byg varsler 80 fyringer

Den 600 millioner stor ordre har givet mange arbejdspladser til Scandi Byg. Men de forsvinder formentlig ved årsskiftet. Foto: Ib William Christensen

Byggefirmaet Scandi Byg A/S har på grund af ordrenedgang varslet fyringer af op mod 80 medarbejdere.

Scandi Byg A/S i Løgstør varsler i dag fyringer af op mod 80 medarbejdere, hvilket er omkring en tredjedel af virksomhedens ansatte.

De varslede fyringer kommer, da Scandi Byg A/S til december stopper en 600 millioner kroner stor ordre, der alene har beskæftiget 100 medarbejdere.

- Vi har haft tre år med en voldsom vækst på grund af en stor byggeopgave, hvor vi har lavet 500 almene boliger. Men den stopper ved årsskiftet og da vi pt. oplever nedgang og hård konkurrence i branchen, kan vi risikere at måtte fyre mellem 60-80 medarbejdere, siger adm. direktør Jesper Hoffmann til TV2/Nord.

Løgstør-virksomheden varsler fyringerne, der skal træde kræft i december og januar. Men direktøren håber ikke, det når så vidt.

- Vi har 6-8 i salgsafdelingen, der ikke arbejder med andet end at finde en ny, stor ordre, så vi kan beholde vores ansatte. Jeg ser det som realistisk, at vi kan finde en ny, stor ordre, som kan fastholde de fleste, hvis ikke alle, de ansatte, siger Jesper Hoffmann.

Siden den store ordre trådte i kræft i 2009, har Scandi Byg A/S haft en årlig vækst på omkring 20-30 procent. Men uden den store ordre, vil omsætningen falde til et niveau svarende til 2001.

Flere nyheder fra TV2 Nord