Scenerum på vej til havnefront

Nordjyllands kulturaftale KulturKANten har netop meddelt, at man vil støtte etableringen af et kunstnerisk scenerum ved Larsen Waterfront i Aalborg.

Beboerne i de nyopførte ungdomsboliger Larsen Waterfront skal i samarbejde med designere, planlæggere og kunstnere være med til at udvikle kunst, koncerter og andre kreative aktiviteter i nærområdet.

Beboerne får i hvert fald nu muligheden for at sætte kunstnerisk præg på området, efter KulturKANten nu giver økonomisk støtte til kreativitet i området.

KulturKANten støtter projektet med 350.000 kr., mens Himmerland Boligforening selv skaffer et tilsvarende beløb.

Ungdomsboligerne i Larsen Waterfront er nabo til Musikkens Hus og Aalborg Universitets City Campus.

I byrummet mellem disse markante byggerier skal der nu skabes en eller flere installationer i form af mobile eller stationære scenerum, der skal udvikles i et åbent forløb for unge, kreative, designere og planlæggere i samarbejde med professionelle kunstnere.

- Hensigten er, at scenerummet skal kunne indtages til mindre og gerne spontane koncerter i det fri og skabe liv, kreativitet og oplevelser i området, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Ole Nielsen oplyser, at der sidst på året vil blive holdt en workshop med studerende på Aalborg Universitet, musikkonservatoriet og beboere på Larsen Waterfront, hvor det overordnede koncept skal lægges fast.

Flere nyheder fra TV2 Nord